Zdroj: https://www.porodnaasistencia.sk/index.php?a=aktualne-aktivity/1.8.2020-sp.nova-ves  •  Vydané: 20.7.2020 13:21  •  Autor: asistentka

Individuálna forma SN

Svet novorodenca - kurz

Milí  budúci rodičia,

Dieťa, ako vzácny dar, drobček, plne odkázaný na materinskú lásku a jej náruč,  potrebu vašej blízkosti a nevyhnutnej pemanentnej rodičovskej opatery.

Na kurze SVET NOVORODENCA  preberieme staroslitvosť o dieťa, bezprostredne od narodenia a všetky radosti a starosti okolo, normálne správanie, Ako "vychytať" odchýlky chorobné stavy, vedieť posúdiť, rozlíšiť a konať. Ako zareagovať, ak dieťa zjavne potrebuje prvú pomoc. 

Vychádzam v ústrety budúcim rodičom, tehuľkám, ktorí uprednostňujú individuálny prístup a poradenstvo v období mimoriadneho stavu korony.

KEDY   podľa dohody

KDE     ONLINE (skype)

            Štúdio Luneta, Strojnícka 2, Spišská Nová Ves (pozri mapu)

            V domácom prostredí

Zdravé tehotenstvo - Zdravý pôrod - zdravé dieťa

Matka & Dieťa = Jeden celok

Dojčenie – prirodzená výživa dieťaťa

Bonding – skin-to-skin - emocionálny vývoj

Čo potrebujem, prečo plačem ...

TĚMY

I. Prvé potreby po pôrode, kúpanie

Naučíme sa posúdiť a rozoznať prioritné potreby dieťaťa ihneď po narodení, správanie a jeho životné prejavy. Najdôležitejšou potrebou a podmienkou podporujúcou bezproblémovú adaptáciu matky a dieťaťa po pôrode je ich bezprostredný kontakt. Matka dieťa patria k sebe. Ukážeme si manipulácii s dieťatkom, ako dieťa obliekať, kúpať. V čom spočíva príčina, prevencia kolík a bolesti bruška; cvičenie s bábätkom, začiatky chorobných stavov... atď.

II. Prirodzená výživa, efektívne dojčenie, najčastejšie problémy

Materské mlieko (MM) je bezpochyby dokonalou potravou pre nového človiečika. Jeho zloženie sa mení podľa potrieb dieťatka a to nielen v priebehu dňa, ale aj tým, ako rastie. Vo vyváženom množstve obsahuje všetky živiny, ktoré bábätko potrebuje. V tejto časti sa zameriame na obrovský význam dojčenia pre dieťa aj matku, správnu techniku dojčenia, ale aj plač na prsníku a odmietanie dieťaťa sa prisať. Čo robiť so zvýšenou/zníženou laktáciu materského mlieka (MM) - nadprodukcia/znížená produkcia MM, ošetrenie bolestivých, citlivých a poranených bradaviek - ragád. Prevencia zápalu prsníka. Ako rozpoznať príznaky zápalu prsníka - mastitída a ako postupovať v liečbe. 

III. Nepokojné dieťa, I. pomoc - KPR

Bežný plač alebo častý nepokoj, aké môžu byť príčiny. Zistiť dôvod a snažiť sa vyriešiť problém. Ako zareagovať, ak dieťa u dieťaťa ide o chorobný stav, alebo zjavne potrebuje prvú pomoc, napr, pri dusení dieťaťa a pod. Predvedieme, ako okamžite konať...základný postup a zásady pri poskytovaní prvej pomoci pri KPR u novorodenca a detí do 1 roka.


POPLATOK  podľa dĺžky individuálneho kurzu 

INFO  mob.0907 025 298, mail: por.asist@gmail.com

PRIHLÁŠKA Vyplením registračného formulára (pod textom) Po jeho odoslaní vám zašleme potvrdzovací mail o prijatí a akceptácii vašej prihlášky a ďalšie inštrukcie. V prípade, že odpoveď neobdržíte do 3 dní, prosíme vaše uvedené údaje podľa registračného formulára  poslať opakovane, na vyššie uvedený mail.  


OBED  Je možné obedovať v neďalekých reštauráciách Wimbach  a Stefani, nachádzajúcich sa pár  metrov od Štúdia Luneta. Objednávku obeda doporučujeme si zabezpečiť osobne telefonicky priamo vo vybranej reštaurácii. Neďaleko sa tiež nachádza aj Pizza Tony, kto by mal záujem o rýchle občerstvenie s donáškou.

UPOZORNENIE  Pripravte si zápisník, písacie potreby. V štúdiu je k dispozícii minikútik, s možnosťou uvariť čaj, kávu a pod.

S ochotou poskytnem odbornú starostlivosť pôrodnej asistentky ako doprovod pri pôrode,  pomoc po pôrode.

Zaujímavé info a články, nájdete na našej facebook stránke Pôrodná asistencia.

                                              Teším sa na príjemné stretnutie s vami! Ste vítaní :-)

 

Prihláškový formulár na kurz Svet novorodenca:

KURZ:
Vaše celé meno:
Vaša adresa:
Váš e-mail
Telefonický
kontakt:
Termín pôrodu
/vek dieťaťa:
Poznámky: